Wie ben ik

Ik werk ruim 20 jaar als docent Hoorn en Trompet, aanvankelijk bij de muziekschool in Utrecht – later het Utrechts Centrum voor de Kunsten – en de muziekscholen van Zeist en de Bilt. Tegenwoordig heb ik een eigen lespraktijk.


In het noordwesten van Friesland ligt mijn geboortedorp, Berltsum. Toen ik 9 jaar was, mocht ik bij fanfarekorps Klimop spelen. We werden opgeleid door de eerste bugelblazer. Gedurende een half jaar kregen we met 15 kinderen tegelijk les. Daarna kon je het!

Na de middelbare school studeerde ik natuurkunde aan de TU-Eindhoven. Maar muziek werd voor mij steeds belangrijker en nadat ik was afgestudeerd in de Theoretische Natuurkunde, ben ik hoorn gaan studeren aan het Utrechts Conservatorium.

Ik speelde in verscheidene beroepsorkesten als rempla├žant. Van 1986 tot 2008 was ik als hoorniste verbonden aan het RBO Sinfonia. Tegenwoordig speel ik in Ensemble Tricolore (fluit, hoorn en piano) en in het Markus Blaaskwintet (fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot).

Mijn partner en ik hebben twee, inmiddels uitgevlogen kinderen. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn of kleding te naaien.

Reacties zijn gesloten.